Το κτήμα μας βρίσκεται στο δήμο Δίου-Ολύμπου και συγκεκριμένα στην Κονταριώτισσα, μόλις 9 χιλιόμετρα από την Κατερίνη.
Αν κοιτάξει κανείς ανατολικά αντικρίζει τις πανέμορφες ακτές της Πιερίας. Εκεί όπου το γαλάζιο της θάλασσας, ενώνεται με το βαθύ μπλε του ουρανού.
Νοτιοδυτικά εδώ και χιλιάδες χρόνια στέκονται υπερήφανα, πολύ σιμά, σχεδόν αγκαλιαστά, ο Όλυμπος και τα Πιέρια όρη.
Στο όμορφο χωριό μας, την Κονταριώτισσα, σύμφωνα με κάποιους συγγραφείς, βρισκόταν η αρχαία πόλη Πιερίς, που φέρεται ως πόλη - αφετηρία της λατρείας του Ορφέα.
Στην Κονταριώτισσα Πιερίας, δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Δίου-Ολύμπου, αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε την καλλιέργεια τρούφας. Σε μια έκταση 20 στρεμμάτων, ξεκινήσαμε φυτεύοντας Δρυς, Αριές και Πουρνάρια, εμβολιασμένα με Tuber Μelanosporum.
Το όνομα του κτήματός μας, έχει να κάνει με τη λέξη Δρυς. Δέντρο με πολλές αναφορές κατά την αρχαιότητα και συνδεδεμένο με τον τόπο μας και την μυθολογία. Φυσικά αναφερόμαστε στον Μεσιέ ή Βελανιδιά.
Από την άλλη, η λέξη Δίον έρχεται να ολοκληρώσει την ιστορική κληρονομιά μας.
Το Δίον είναι ένας μαγευτικός, υπέροχος τόπος στην Πιερία. Πανύψηλες βελανιδιές και γάργαρα νερά ήταν τα θεϊκά σημάδια για την λατρεία του Διός και των Μουσών.
Οι γιορτές προς τιμήν του Διός είχαν ιδιαίτερη λαμπρότητα.
Τα γνωστά Εν Δίω Ολύμπια, οι Ολυμπιακοί αγώνες της Μακεδονίας, απέκτησαν μεγάλη φήμη στην αρχαιότητα.
Tα νερά του Oρλιά κάποια στιγμή χάνονται μέσα στη γη και ξαναεμφανίζονται στο Δίον στον αρχαιολογικό χώρο. Aπό εκεί και μετά ο ποταμός λέγεται Bαφύρας. Σύμφωνα με τους τοπικούς μύθους στα νερά του Oρλιά έπλυναν τα χέρια τους από το αίμα οι Mαινάδες που σκότωσαν τον Oρφέα. Γι’ αυτό όταν ξαναεμφανίστηκε ο ποταμός ονομάστηκε Bαφύρας επειδή βάφτηκε κόκκινος...
ΜεσιέΔιον ονομάσαμε το κτήμα μας, αφού εκεί φυτέψαμε μαζί με άλλα δέντρα ξενιστές της τρούφας και πολλές βελανιδιές. (Μεσιέδες).
Κοντά του, πραγματικό στολίδι, το αρχαίο Δίον με τους μύθους, τις Μούσες και τον Ορφέα.