Καιρικές Συνθήκες
Βρείτε μαςΟι τρούφες είναι  καρποφορίες υπόγειων μυκήτων του γένους Tuber (Ασκομύκητες). Έχουν σχήμα κονδύλου, μεγέθους 2-7 συνήθως εκατοστών γκριζόμαυρα έως ωχρόλευκα, που παράγονται μέσα στο έδαφος σε βάθος 6-30 περίπου εκατοστών.

Οι μύκητες που συμβιώνουν με τις ρίζες των φυτών ονομάζονται μυκορριζικοί. Οι μυκηλιακές υφές περιβάλλουν τα λεπτά ριζικά τριχίδια των φυτών και απομυζούν από αυτά κυρίως υδατάνθρακες, ενώ οι ρίζες των φυτών ευεργετούνται ως προς την αύξηση της ικανότητάς τους να προσροφούν  νερό από το έδαφος, αζωτούχες ουσίες και στοιχεία όπως το κάλιο, φωσφόρο, σίδηρο καθώς και ιχνοστοιχεία. Οι καρποφορίες των μυκορριζικών μυκήτων, επομένως και οι τρούφες, εμφανίζονται τριγύρω από δέντρα.

Η συμβίωση πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα δασικά είδη όπως η Δρυς, ο Γαύρος, το Πουρνάρι, η Αριά, διάφορα είδη Πεύκης κλπ.

Η παρουσία της μυκόρριζας δεν είναι υποχρεωτική. Αλλά όταν υπάρχει, είναι οικολογικά απαραίτητη και σημαντική για την θρέψη του φυτού.

Έρευνες απέδειξαν ότι οι μυκόρριζες  προσροφούν από το είδος και παρέχουν στο φυτό ανόργανες και οργανικές ουσίες.

Επιπλέον έχει τη δυνατότητα εκλεκτικής προσρόφησης και αποθήκευσης, ορισμένων ιόντων όπως και την ικανότητα να προσλαμβάνει ουσίες που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να προσληφθούν από το φυτό.

Η μυκόρριζα παρέχει στον ξενιστή φυτό, τουλάχιστον μία αυξίνη. Αυτή επιδρά στα ριζίδια με τη διόγκωσή τους κι έτσι αυξάνεται η επιφάνεια προσρόφησής τους.

Επιδρά θετικά στη φυσική αναγέννηση των δασικών ειδών.

Δρα φυτοπροστατευτικά, δηλαδή χρησιμεύει ως φραγμός κατά της προσβολής των ριζών από ορισμένους παθογόνους μύκητες.

//
Αναζήτηση
Τα νέα μας
Written on 07 Σεπτέμβριος 2013, 00.00 by ria
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2023- ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΡΟΥΦΑΣ       - ΤΡΙΩΡΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥ...
226950
Written on 26 Δεκέμβριος 2012, 08.14 by ria
  ΤΕL. 6982 399 481   ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΑΤΖΙΟΥ
133180
www.000webhost.com