Καιρικές Συνθήκες
Βρείτε μαςDSC00113
DSC02247
DSC02248
DSC02253
DSC02257
DSC02258
DSC02260
image_01

Η καλλιέργεια της τρούφας απευθύνεται σε ορεινές, ημιορεινές περιοχές και άγονα κτήματα. Αποτελεί μια αγροτική δραστηριότητα με λίγη χειρωνακτική εργασία και μεγάλες αποδόσεις.

Η καλλιέργεια αρχίζει με την προμήθεια δενδρυλλίων των οποίων το ριζικό σύστημα έχει μολυνθεί με το μυκήλιο μυκήτων του γένους Tuber. Σημαντικό στάδιο για την καλλιέργεια τρούφας, αποτελεί η σωστή εκλογή του αγρού.

Ιδανικά εδάφη είναι τα ελαφρά επικλινή και αμμοαργιλλώδη (άμμος+ιλύς>70%), τα οποία στραγγίζουν καλά. Τα διάφορα είδη τρούφας, έχουν διαφορετικές εδαφικές απαιτήσεις. Έτσι, οι μαύρες τρούφες προτιμούν φτωχά αλκαλικά, ασβεστολιθικά εδάφη, με οξύτητα (pH) 7,4 – 8,4. Η οργανική ουσία πρέπει να είναι λίγη έως μέτρια, όπως και η παρουσία καλίου, αζώτου και φωσφόρου. Οι μαύρες τρούφες μπορούν να αναπτύσσονται σε υψόμετρα από 300 – 1.000 μ., σε ξηρές περιοχές όπου η επιλογές για άλλου είδους γεωργική εκμετάλλευση, είναι περιορισμένες. Οι λευκές τρούφες είναι πιο απαιτητικές. Προτιμούν τις κοιλάδες όπου το έδαφος είναι γονιμότερο, με οξύτητα (pH) 7,2 – 8,0 υψόμετρο μέχρι 600 μ. και ετήσια βροχόπτωση που να ξεπερνά τα 1.000 χιλιοστά.

Η φύτευση των δενδρυλλίων γίνεται σε φυτευτικό σύνδεσμο 4 Χ 5 έως 5 Χ 5 μ., δηλ. 50 έως 40 φυτά/στρ.

Η χρήση φυσικών ή αζωτούχων λιπασμάτων δεν επιτρέπεται, όπως δεν επιτρέπεται και η χρήση φυτοφαρμάκων. Ενδείκνυται ο έλεγχος των ζιζανίων με ελαφρό χορτοκοπτικό μηχάνημα και το σκάλισμα γύρω από τα δένδρα μέχρι βάθους 5 εκατ. Όπου κατά τη θερινή περίοδο υπάρχουν διαστήματα μεγαλύτερα των 15 ημερών χωρίς βροχόπτωση, τότε είναι αναγκαία η άρδευση. Καθόσον συνιστώνται επικλινή εδάφη, η άρδευση είναι σχετικά εύκολη και ανέξοδη με εγκατάσταση δεξαμενής στο ανώτερο τμήμα του κτήματος και η χρήση μικρών καταιωνιστήρων ή συστήματος στάγδην.

Απαραίτητη είναι η περίφραξη της φυτείας με τσιμεντένια βάση βάθους 20 περίπου εκατ., σιδηροπασσάλους και δυνατό σύρμα για την προφύλαξη αρχικά των πολυτίμων δένδρων και αργότερα της τρούφας από ζώα (αγριογούρουνα ασβούς κ.α.), τα οποία πρέπει να σημειωθεί ότι τρελαίνονται γι’ αυτές.

Τώρα γίνεται αποδεκτή και η εκσκαφή αυλακιού βάθους 20 εκατ. μέσα στο οποίο τοποθετείται το σύρμα περίφραξης έτσι ώστε να μη χρησιμοποιηθεί τσιμέντο.

Συνοπτικά, τρεις είναι οι βασικές δαπάνες για την καλλιέργεια τρούφας:

  • Η προμήθεια των δενδρυλλίων.
  • Η εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος.
  • Η κατασκευή της περίφραξης.Πριν από την εγκατάσταση μιας νέας καλλιέργειας τρούφας πρέπει να λαμβάνουμε υπόψην μας τα εξής:

  • Την καταλληλότητα του αγρού. Μεγάλη σημασία έχει η επιλογή του σωστού χωραφιού.Γενικά μπορούμε να πούμε, πως ένα χωράφι είναι
    κατάλληλο αν είναι προσήλιο κι έχει ελαφριά κλίση ώστε να στραγγίζει σωστά.


  • Την ανάλυση του χώματος του αγρού.Απαραίτητη είναι η ανάλυση του χώματος του αγρού ώστε να δούμε την καταλληλότητα στο ύψος του ph, την περιεκτικότητα σε ασβέστιο και διάφορα χημικά στοιχεία.


  • Το είδος των φυτών που θα φυτευθούν. Η επιλογή του κατάλληλου είδους μυκορριζομένου φυτού, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για μια βιώσιμη καλλιέργεια τρούφας. Έτσι, καθορίζουμε το κατάλληλο είδος μυκορριζομένου δέντρου με τον μύκητα της τρούφας που θα επιλεγεί να καλλιεργηθεί, σύμφωνα με το κλίμα, το έδαφος, κλπ. Η παρατήρηση των φυτών της χλωρίδας της περιοχής θα μας δώσει στοιχεία για το είδος των φυτών που θα φυτέψουμε.


  • Την πυκνότητα φυτεύσεως των δέντρων. Καθορίζεται η πυκνότητα φυτεύσεως των δέντρων ανάλογα με τη γονιμότητα του εδάφους, το είδος των δέντρων, το είδος της τρούφας,κλπ.

 


Μετά την πολυετή εμπειρία μας και την έρευση όλων των εμπορεύσιμων ειδών στην χώρα μας, μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε έγκυρα για την καταλληλότητα του χωραφιού σας, σύμφωνα με  στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα, για επιτυχή καλλιέργεια τρούφας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια συλλέχθησαν στα ελληνικά δάση από εμάς σπάνια και πολύτιμα είδη τρουφών( t.macrosporum, t.melanosporum, t.magnatum)


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως με ασφάλεια μπορούμε να εντοπίσουμε ανάλογες θέσεις και να επιτύχουμε σωστά δομημένες καλλιέργειες των εμπορεύσιμων ειδών τρούφας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6982399481

 

 

 


 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2023- ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΡΟΥΦΑΣ

 

 

 


- ΤΡΙΩΡΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

-ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ


ΈΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 7.00 ΠΜ

ΛΗΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: 4.00 ΜΜ

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΙΕΡΙΑ-ΟΛΥΜΠΟΣ

 


 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ:


 


ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΡΟΥΦΑΣ:

- Επιλογή κατάλληλου αγρού πριν την εδαφολογική ανάλυση
- Εδαφολογική ανάλυση.
-Προμήθεια πιστοποιημένων εμβολιασμένων δενδρυλλίων
-Κόστος επένδυσης
-Καλλιεργητικές τεχνικές και φροντίδα πρώτου σταδίου 
-Τεχνική πρώτου παραγωγικού σταδίου και πλήρους παραγωγικού σταδίου.
- Προσέγγιση εσόδων στο πλήρες παραγωγικό στάδιο
-Εμπόριο τρούφας-διάθεση


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΟΥΦΟΣΚΥΛΩΝ


-Ράτσες, χαρακτηριστικά, επιδόσεις.
- Τρόποι για να εκπαιδεύσετε μόνοι σας το δικό σας τρουφόσκυλο.
-Σωστή φυσική κατάσταση και καλή ψυχική υγεία του σκύλου, σημαντικά σε κάθε ζώο, απαραίτητα στο τρουφόσκυλό σας.


ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΥΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

( T.magnatum, t.melanosporum, t.macrosporum)
Περιγραφή της χλωρίδας, του κλίματος και των εδαφολογικών στοιχείων)
''Κατά τη διάρκεια του θεωρητικού μέρους θα σερβιριστεί καφές ή αναψυκτικό.''


 

 

Το κυνήγι τρούφας θα είναι τρίωρο και θα παρέχει μοναδικές γνώσεις σε σχέση με τους τόπους που φύεται η τρούφα, την χλωρίδα, των εδαφολογικών και κλιματολογικών στοιχείων αλλά και μακροσκοπική ανάλυση κάποιων ειδών.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΡΟΥΦΑΣ

 

 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ 6982 399 481, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΑΤΖΙΟΥ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ!!

 

 

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΓΕΥΜΑ, ΚΡΑΣΙ, ΚΑΦΕ ΚΛΠ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 80 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 


 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Αναζήτηση
Τα νέα μας
Written on 07 Σεπτέμβριος 2013, 00.00 by ria
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2023- ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΡΟΥΦΑΣ       - ΤΡΙΩΡΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥ...
226960
Written on 26 Δεκέμβριος 2012, 08.14 by ria
  ΤΕL. 6982 399 481   ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΑΤΖΙΟΥ
133180
www.000webhost.com